Webdesign & web hosting  made just for you
ICLOUD PORTFOLIO
Orgineel :  te lage resolutie/te klein formaat
10x 15cm   197KB  +avondlicht + verkeerde jachthaven
Met zo'n kleine afbeelding valt niets te beginnen, want dit resulteerd in onscherpte en kleur-artefacten
De foto uitvergroten en daarna de diverse onderdelen isoleren en  handmatig overtekenen en weer  als layers terug over het orgineel te plaatsen, geeft  opnieuw strakkere kleur vlakken en scherpere lijnen.

Bij de start van de retouche wordt het object 3x groter dan  het gewenste eindresultaat opgezet.
Verkleining na de retouche-behandeling , comprimeert de rand scherpte en kleur vlakken nogmaals, waardoor het geheel frisser en briljanter toont dan in het orgineel. ( retouche opzet op 60 cm  voor  eindresultaat op A4)

Hieronder een versnelde weergave van de gebruikte 81  "tussen lagen"  naar het eind resultaat
Door toepassing van maskers over de te bewerken onderdelen en deze in meerdere lagen van nieuwe tint / kleur / glans of licht te voorzien, worden de achterliggende hinderlijke  artefacten  verdrongen. Afhankelijk van tijd en gewenste perfectie, kan dit een veel omvattende en vooral tijdsrovende  bezigheid zijn. Per detail  heb je veelal meerdere lagen nodig om een foto realistisch eindresultaat te bereiken.
Het "her-construeren via maskers" levert echter wel een perfecte oplossing voor dit soort projecten .
Na het maken van alle maskers en lagen, volgt nog een fine-tuning om de overgangen (knip en plak effect) tussen de onderdelen te laten vervloeien. Hoe groter de eind afbeelding moet worden, hoe meer zorg hieraan moet worden besteed voor een perfecte uitkomst. Kortom, goede retouche die echt onzichtbaar is, kost veel tijd maar is meer dan de moeite waard !
werk resultaat.Fine tuning voor overgangen randen en details volgt in nabewerking
Click to enlarge